A riporter

Vásárhelyi Dávid

Vásárhelyi Dávid

Hesnával a világ

2015. április 25. - Hirborze

Már régóta terveztem a Hesnával való kapcsolatomról egy bejegyzést írni, de eddig még nem sikerült összeszedni a gondolataimat és leírni mindazt amit neki köszönhetek. Aki nem ismerné Al Ghaoui Hesnát, annak pár mondatban bemutatnám kiről is beszélek. Hesna külpolitikai újságíró, riporter, aki a jogi diploma megszerzése után a Népszabadságban publikált először, de dolgozott riporterként a Magyar Televíziónál is, olyannyira, hogy saját műsora a Bábel jelenleg is a közmédián látható.Fontos megemlíteni, hogy Kamera Hungária és Prima Primissima díjjal jutalmazták munkásságát. Hesna számos kezdeményezésben részt vesz, köztük a La femme magazin által létrehozott 50 tehetséges magyar fiatal programban, mely első felvonásának én is részese voltam és így megismerhettem őt, aki a mentorom volt. Bár hivatalosan egy fél éves együttműködéséről szólt a program, mi azóta is tartjuk a kapcsolatot.

hesna.jpg

Emlékszem az első találkozásra, ami egy Duna-parti kávézóban volt, mindketten kíváncsiak voltunk a másikra, felváltva vettük át egymástól a szót. Ő mesélt az izgalmas forgatásokról, melyeket a Közel-Keleten élt meg, én pedig a kezdő szárnybontogatásaimról regéltem neki. Az első pillanattól azonos hullámhosszon voltunk, ritkán ismer meg az ember ilyen őszinte és kedves személyiséget. Meg merem kockáztatni, hogy ha három ilyen személlyel találkozik az ember élete során, akkor sokat mondok. Közös munkánk kezdete óta sok mindenben segít, tanácsokkal lát el. Videóimmal kapcsolatban őszintén kifejtette szakmai véleményét, sokat lendítve a későbbi munkáim minőségén. Igen izgalmas helyen a Terrorelhárítási Központ bázisán, forgatott tavaly a Bábel, ahol valljuk be civil ember nem sűrűn fordul meg. Hesna elvitt a forgatásra, ez volt az első alkalom, hogy láthattam őt dolgozni. Figyeltem minden mozdulatát, gesztusát, hogy miket kérdezett az interjúalanyoktól. Jó volt látni, hogyan áll össze egy adás, mennyi munkával jár egy téma leforgatása.   

Azóta is sokat beszélünk nem csak szakmáról, forgatásokról, hanem személyes dolgokról is, családról. Miután véget ért a program, Hesnát új feladat elé állította az élet, hiszen megszületett első gyermeke Neda, aki egy tündéri kislány. Emlékszem, hogy itthon mindenki kérdezte, hogy "megszületett-e már Hesna babája" és együtt örültünk a boldogságának. 

img_20150424_121412.jpgAl Ghaoui Hesna és Vásárhelyi Dávid / 50 tehetséges magyar fiatal gála 2015  


Ezalatt a néhány év alatt nagyon sokat tanultam tőle, az a szakmai alázat amivel ő rendelkezik igen ritka. Többen is megkérdezték már tőlem mi véleményem róla és mindig a csoda szót használom, mert tényleg egy csodálatos ember. Aki egyszer találkozott vele szuperlatívuszokba beszél róla. Egy szó mint száz, őrületesen mázlista vagyok, hogy egyfelé sodort minket az élet és megismertük egymást remélem még sok közös élményünk lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vasarhelyidavid.blog.hu/api/trackback/id/tr187272651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása